Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
A tőzsde világa

A tőzsde világa

2021-01-29 | 16:00 - 16:50

"Hogyan lehet rövid idő alatt mesés vagyonokat felhalmozni? Hogyan váltak ugyancsak mesés vagyonok pillanatok alatt semmivé? Vannak-e biztos nyereségre vezető befektetési stratégiák? Ezek a kérdések a tőzsdék sokak számára „titokzatos” világával kapcsolatban a közgazdászokat és a laikusokat is gyakran foglalkoztatják. Különösen így van ez manapság, amikor a bankban tartott pénznek alig van kamata, míg egyes tőzsdei részvények árfolyama a pandémia ellenére is akár ötszörösére, hatszorosára is nőhetett egy év alatt. A tőzsdék működésében nincs semmi titokzatos. Koncentrált piacként a gazdaságon belüli tőkeáramlás fontos intézményei, ahol a befektetők várakozásait kifejező kereslet és kínálat találkozik egymással. Melyek a legfontosabb termékek, milyen módon, milyen stratégiákkal és milyen ügyletekkel kereskednek a befektetők a mai tőzsdéken? Ezekre a kérdésekre keresi a semmiképpen sem teljes választ az előadás.“ 

Izgalmas szakmai-ismeretterjesztő előadás Dr. Zeller Gyula professzor úrtól erről a sokak szerint rejtelmes tőzsde rejtélyes világáról.


PTE-s hallgatói vélemények, tippek vagy gondolatok az ötletelés időszakából:

Csengeri Miklós Barnabás hallgatónk mondta: "Egy, már sikeres és tapasztalt részvényes elmagyarázhatná, hogyan működik a tőzsdepiac, milyen platformokat kell figyelni, ha az árak változását akarjuk megnézni, vagy azokat akarjuk prediktálni, elmagyarázná a befektetések milyenségét...." Hmm, felkértük a legjobb emberünket ezen kérés teljesítéséhez!

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-29
  • 16:00 - 16:50


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Üzleti- és gazdaságtudományok

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Előadás

172
program

280
szereplő

24
szervező