Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
ÉLŐ - Jó tanár szeretnél lenni? Tudunk segíteni. Jó gyakorlóhelyek, jó módszerek a PTE-n

ÉLŐ - Jó tanár szeretnél lenni? Tudunk segíteni. Jó gyakorlóhelyek, jó módszerek a PTE-n

2021-01-25 | 17:30 - 18:20

Röviden bemutatjuk a tanárképzés iskolai gyakorlatainak helyszíneit, a PTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolát és a Tanárképző Központ partnerintézményi hálózatát, majd három jógyakorlatot vezetőtanáraink és partnerintézményi mentortanáraink módszertani eszköztárából.

Jaszenovics Sándor: A jó tanár digitálisan (is) visszajelez – feedback-eszközök a gyakorlatban.
Hogyan vonhatjuk be aktívan minden diákunkat az órai munkába? Hogy készíthetünk elő, egy interaktív, multimédiás órát, melyet nem csak a diákok, hanem a tanár is élvez? A Wooclap, visszajelző eszköz segítségével kapunk választ ezekre a kérdésekre a program során.

Szabolcsi Marcell: "Képben csak talán, s csupán a lényeget" - A videófeleletek magyarórai használata Arany János: Toldi c. művéhez kötődően. Az iskolában, a tanórákon történeteket osztunk meg egymással, de a közvetítő közeg már más, mint korábban. A 21. század elejének gyermekei képközpontú, megosztással teli világban szocializálódnak, ahol minden pillanatot rögzítenek. A képek, videók megalkotásával egyfajta nyelvi konstrukciót is létrehoznak, s emiatt úgy tapasztalom, hogy a szövegértési és szövegalkotási kompetenciáik fejlesztését ezen a szűrőn keresztül (is) lehet fejleszteni. Vétek lenne nem kihasználni ezt a tendenciát, ezért, hogy tartós motivációt érjünk el és megváltozott nézőpontból fejlesszük a velünk együttműködő diákokat. Tágítanunk kell az értelmezés horizontját. Így jön képbe a videófelelet, amely a digitális történetmesélés innovatív, tanulástámogató tanulásszervezési stratégiájaként, online és offline térben használva is változatos, leggyakrabban a magyarórán előforduló történeteink feldolgozására is alkalmas módszert ad. S közben még jól is érezzük magunkat.

Megyimóreczné Schmidt Ildikó: Nagy öröm a muzsikálás.
Beszélgetés tanítványokkal a zenéről, a zene szeretetéről, zenével, jó hangulatban.


PTE-s hallgatói vélemények, tippek vagy gondolatok az ötletelés időszakából:

Varró Netta hallgatónk javaslata volt: "Az online előadásokat, rendezvényeket a Teams felületén keresztül tartanám meg. Ez felkészítené a hallgatókat a későbbi Teams-en történő kurzusok követésére".


Adatvédelem:

Tájékoztatom Önöket, hogy az előadásról későbbi időpontban való visszanézhetőség biztosítása céljából az Önök hozzájárulása alapján kép- és hangfelvétel készül, melynek adatkezelője a Pécsi Tudományegyetem. Amennyiben nem kívánnak hozzájárulni az adatkezeléshez, kérem, hogy kapcsolják ki az előadás során a kamerát. Amennyiben hozzá kívánnak szólni az előadáshoz, de nem szeretnének hozzájárulni a rögzítéshez, kérem, hogy hozzászólásaikat chaten szíveskedjenek elküldeni. A Pécsi Tudományegyetem adatvédelmi tisztviselője Dr. Szőke Gergely László, akit az adatvedelem@pte.hu címen érnek el, és ezen az e-mail címen jogosultak az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikat is gyakorolni. A kép – és hangfelvétel tekintetében végzett adatkezelés részletes szabályai ezen a címen érhetők el.

Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-25
  • 17:30 - 18:20


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Humán- és társadalomtudományok

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Előadás

172
program

280
szereplő

24
szervező