Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
ÉLŐ - A "Zöld jogász" - kötetlen beszélgetés a "Tudatosan a Környezetünkért Egyesület" elnökével

ÉLŐ - A "Zöld jogász" - kötetlen beszélgetés a "Tudatosan a Környezetünkért Egyesület" elnökével

2021-01-25 | 15:00 - 15:45

Már visszanézhető!

Gyakran felmerülő városi legenda, hogy a jogász - legyen akár a tárgyalóteremben otthonosan mozgó ügyvéd, bíró vagy ügyész, vállalati környezetben dolgozó jogtanácsos vagy például egy egyetemi oktató - a könyvek fogságában tölti mindennapjait és életét száraz jogi szövegek megtanulása, átlátása és alkalmazása határozza meg.

A talár, az irodai névtábla dr. előtagja vagy az egyetemi katedra mögül sokszor nehéz meglátni a szakemberen belül az embert, személyiségét és érdeklődési körét - pedig talán mégis ez a legizgalmasabb beszélgetések alapja. E tekintetben nyújthat üde színfoltot soron következő programunk, ahol a PTE-ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszékének egyetemi tanársegédjével, Dr. Hohmann Balázzsal ismerkedhetünk meg közelebbről, miközben a jogi pályafutásához képest, életének egy másik oldalát mutatja be, ebben a nem mindennapi beszélgetésben. Balázs a pécsi székhelyű Tudatosan a Környezetünkért Egyesület elnöke, amely szervezet elsődlegesen környezeti szemléletformálással és környezettudatos magatartásminták meghonosításával foglalkozik.

Beszélgetésünkben személyesen számol be, az immár egy évtizedes környezeti szemléletformáló tevékenysége legfelemelőbb, legnehezebb, leginkább szívhez szóló és legviccesebb tapasztalatairól, egy környezettudatos szemléletű ember mindennapjairól és arról, hogy miként vélekedik a globális környezeti problémákról, klímaváltozástól a kényszeres fogyasztás jelenségéig.


Adatvédelem:

Tájékoztatom Önöket, hogy az előadásról későbbi időpontban való visszanézhetőség biztosítása céljából az Önök hozzájárulása alapján kép- és hangfelvétel készül, melynek adatkezelője a Pécsi Tudományegyetem. Amennyiben nem kívánnak hozzájárulni az adatkezeléshez, kérem, hogy kapcsolják ki az előadás során a kamerát. Amennyiben hozzá kívánnak szólni az előadáshoz, de nem szeretnének hozzájárulni a rögzítéshez, kérem, hogy hozzászólásaikat chaten szíveskedjenek elküldeni. A Pécsi Tudományegyetem adatvédelmi tisztviselője Dr. Szőke Gergely László, akit az adatvedelem@pte.hu címen érnek el, és ezen az e-mail címen jogosultak az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikat is gyakorolni. A kép – és hangfelvétel tekintetében végzett adatkezelés részletes szabályai ezen a címen érhetők el.

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-25
  • 15:00 - 15:45


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Kultúra

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Beszélgetés

172
program

280
szereplő

24
szervező