Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
ÉLŐ - A Pécsi Tudományegyetem doktori képzése, ahogyan a doktoranduszok látják

ÉLŐ - A Pécsi Tudományegyetem doktori képzése, ahogyan a doktoranduszok látják

2021-01-26 | 17:00 - 17:50

Már visszanézhető!

Doktori képzések, melyek az akadémiai pályára készülő, kutatni vágyó hallgatókat foglalkoztathatják. A doktori életpálya számos izgalmas lehetőséget tartogat azoknak a hallgatóknak, akik kellően elhivatottak egy adott kutatási téma iránt, szeretnék vizsgálati eredményeiket hazai és külföldi konferenciákon bemutatni, vagy éppen publikáció formájában közreadni a nagyvilágnak. Online kerekasztal beszélgetésünk alkalmával a következő kérdéseket fogjuk érinteni:

· Miért jó doktorandusznak lenni a PTE-n?

· Hogyan épül fel a doktori képzés?

· Kiknek van szüksége doktori fokozatra?

· Mire „használható” a doktori fokozat?

· Milyen fokai vannak az „akadémiai ranglétrának”?

· Milyen ösztöndíj lehetőségei vannak egy doktorandusznak?

· Hogyan érdemes felkészülni a PhD felvételi vizsgára?

A PTE Doktorandusz Önkormányzatot képviselve szeretnénk betekintést nyújtani szervezetünk felépítésébe, működésébe, bemutatni, hogyan tudjuk a doktori hallgatók tudományos pályáját támogatni, érdeküket képviselni.

Várunk szeretettel minden olyan hallgatót, aki érdeklődik a doktori pálya iránt a PTE-n.


PTE-s hallgatói vélemények, tippek vagy gondolatok az ötletelés időszakából:

Herczeg Tünde hallgatónk szerint: "Aki PhD-ra jelentkezne, számukra egy teljesen független csatornán folyna a nyílt nap, hiszen ők már túl vannak az ilyesfajta hallgatói életen."
Nem is gondolnátok, de a doktoranduszok is aktív hallgatói életet élnek! :) Ez az előadás a doktori képzések iránt érdeklődőknek szól!


Adatvédelem:

Tájékoztatom Önöket, hogy az előadásról későbbi időpontban való visszanézhetőség biztosítása céljából az Önök hozzájárulása alapján kép- és hangfelvétel készül, melynek adatkezelője a Pécsi Tudományegyetem. Amennyiben nem kívánnak hozzájárulni az adatkezeléshez, kérem, hogy kapcsolják ki az előadás során a kamerát. Amennyiben hozzá kívánnak szólni az előadáshoz, de nem szeretnének hozzájárulni a rögzítéshez, kérem, hogy hozzászólásaikat chaten szíveskedjenek elküldeni. A Pécsi Tudományegyetem adatvédelmi tisztviselője Dr. Szőke Gergely László, akit az adatvedelem@pte.hu címen érnek el, és ezen az e-mail címen jogosultak az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikat is gyakorolni. A kép – és hangfelvétel tekintetében végzett adatkezelés részletes szabályai ezen a címen érhetők el.

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-26
  • 17:00 - 17:50


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Karrier

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Beszélgetés

172
program

280
szereplő

24
szervező