Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
Zöld Egyetem videokampány bemutatkozó filmje

Zöld Egyetem videokampány bemutatkozó filmje

2021-01-27 | 14:55 - 14:57

A „Zöld Egyetem” gondolat egy komplex rendszer, mely magában foglalja az épített környezetet, a környezettudatos üzemeltetést, az ehhez kapcsolódó attitűdök kialakítását, valamint az oktatási, kutatási háttér megteremtését. Jelenleg az Egyetemen közel 200 kurzus foglalkozik környezeti kérdésekkel és fenntartható fejlődéssel. Jelentős összegeket fordítunk kutatásokra, és a témában készült publikációk száma is jól mérhető. A zöld gondolat tehát él!

A Pécsi Tudományegyetem Magyaroszág legzöldebb egyeteme!

Zöld Egyetem


Versenyfelhívás! Lesd meg itt!

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) négy partner egyetemével közösen videókampányt hirdet a V4 Green Universities projekt keretében, amelyet a Visegrádi Alap támogat. Célunk, hogy az egyetemek klímavédelmi programjaiban az egyetemi polgárok is részt vehessenek saját ötleteikkel.

A kampány keretében olyan saját készítésű videók beküldésére kérjük a résztvevőket, amelyben megmutatják, hogy mit tennének másként egyetemeinken a környezettudatosabb, energiatakarékosabb, egészségesebb életmód kialakítása érdekében. Az ötletek vonatkozhatnak a saját egyetemük működésére, de lehetnek általános érvényűek is, és bármilyen klímavédelemhez köthető témát érinthetnek.


PTE-s hallgatói vélemények, tippek vagy gondolatok az ötletelés időszakából:

Görbe Vivien hallgatónk szerint is fontos, "hogy hol tart most a föld, és hol tarthatna, ha az ökológiai lábnyomunkat akár csak a felére tudnánk csökkenteni. Manapság már egyre többen döbbennek rá szerencsére, hogy ez a téma sem játék."
Tudtátok, hogy a PTE sokat tesz ez ügyben? Nem véletlenül lettünk Magyarország legzöldebb egyeteme!

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-27
  • 14:55 - 14:57

Szereplők

Szereplők


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Egyéb

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Film

172
program

280
szereplő

24
szervező