Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
ÉLŐ - Hogyan segíthetjük szülőként felvételiző gyermekünket? -  Keressük a választ közösen! Beszélgetés szülőknek a PTE Karrier Iroda tanácsadójával

ÉLŐ - Hogyan segíthetjük szülőként felvételiző gyermekünket? - Keressük a választ közösen! Beszélgetés szülőknek a PTE Karrier Iroda tanácsadójával

2021-01-29 | 17:30 - 18:20

Már visszanézhető!

Hogyan segíthetjük szülőként felvételiző gyermekünket? Miként támogathatjuk abban, hogy a számára legjobb döntést hozza meg? Milyen szempontokra hívjuk fel figyelmét, hogy megerősödjön választása helyességében, vagy mérlegelni tudjon neki egyformán tetsző szakok, pályák között? - Ilyen és hasonló kérdésekről beszélget az érdeklődő szülőkkel Tóth Attiláné Molnár Valéria mentálhigiénikus, pályaorientációs konzulens, a PTE Karrier Iroda tanácsadója.


PTE-s hallgatói vélemények, tippek vagy gondolatok az ötletelés időszakából:

Kiss Teréz Auróra tanácsolta: "...pályaválasztási tanácsadót is felkérnék, hogy a szülők és akár a gyermek maga is el tudjon beszélgetni vele arról, hogy ő hogyan látja a gyermek számára, ez a szak milyen és milyen területen állna helyt. Sokszor ugyanis nem tudják a fiatalok, a szülő segítségét kérik ki és nem mernek szakemberhez fordulni, de itt nyugodtan megtehetik kötöttségek nélkül."

Fábián Dominik Márk: "Az is fontos, hogy minden résztvevő, aki szinte biztos, hogy különféle korosztályokból kerül ki, megtalálja a közös hangot, az idősebb, tapasztaltabb egyének tudjanak hasznosítható, gyakorlatias tudást adni a fiatalabbak számára."


Adatvédelem:

Tájékoztatom Önöket, hogy az előadásról későbbi időpontban való visszanézhetőség biztosítása céljából az Önök hozzájárulása alapján kép- és hangfelvétel készül, melynek adatkezelője a Pécsi Tudományegyetem. Amennyiben nem kívánnak hozzájárulni az adatkezeléshez, kérem, hogy kapcsolják ki az előadás során a kamerát. Amennyiben hozzá kívánnak szólni az előadáshoz, de nem szeretnének hozzájárulni a rögzítéshez, kérem, hogy hozzászólásaikat chaten szíveskedjenek elküldeni. A Pécsi Tudományegyetem adatvédelmi tisztviselője Dr. Szőke Gergely László, akit az adatvedelem@pte.hu címen érnek el, és ezen az e-mail címen jogosultak az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikat is gyakorolni. A kép – és hangfelvétel tekintetében végzett adatkezelés részletes szabályai ezen a címen érhetők el.

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-29
  • 17:30 - 18:20


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Karrier

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Beszélgetés

172
program

280
szereplő

24
szervező