Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
Karrier Iroda a PTE-n – beszélgetés tapasztalatokról, élményekről, döntésekről tanácsadások egykori résztvevőivel

Karrier Iroda a PTE-n – beszélgetés tapasztalatokról, élményekről, döntésekről tanácsadások egykori résztvevőivel

2021-01-28 | 17:00 - 17:40

Miben tud segíteni egy tanácsadó anélkül, hogy tanácsot adna? Hogyan képzelj el egy tanácsadást? Milyen szolgáltatásai vannak a Karrier Irodának? Beszélgetés tanácsadások résztvevőivel tapasztalatokról, élményekről, döntésekről és saját belső erőforrásainkról.

Résztvevők:   

Magyari Beáta – PTE Karrier Iroda munkatárs 

Vasas Réka - PTE BTK 1. éves Pszichológia angol szakos hallgató  

Barna Bianka Angelika - Gitárművész-tanár, a PTE Művészeti Karán 2020-ban végzett  

Minorics-Bokor Dániel – PTE KTK Pénzügy MA 2. éves hallgató 

Hallgatói visszajelzések:

Mészáros Bogi visszajelzése a Grafológiai tanácsadásról: 

„Egyértelműen ajánlanám mindenkinek, hiszen rengeteg olyan, számomra is akár meglepő tulajdonságok kerültek felszínre, melyekkel még inkább magamat erősíthetem és ezzel magabiztosabban indulhatok el az utamon. Ezek mellett a már felismert jellemzőim nagy része megerősítésre került, biztosítva bennem azt, hogy nem járok rossz úton.  Az egy óra szinte elrepült, semennyire sem volt monoton és nagyon sok érdekességet is hallottam mind a grafológiával, mind magammal kapcsolatban. Köszönöm a lehetőséget!” 

Gárgyán Dorina, Pszichológia BA- III. évfolyam 

A tanácsadás abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, értékes és kézzelfogható információkkal gazdagodtam. Szeretném kiemelni, hogy a mostani helyzetben különösen hasznosnak tartom, hogy van lehetőség az online tanácsadásra, hiszen sokkal kevesebb impulzus éri most a fiatalokat, így sokat segíthet most bárkinek, ha van lehetősége szakember segítségével elindulni az önismeret/ önfejlesztés útján. Személy szerint úgy érzem, hogy a most elhangzott gondolatokat sokkal több időm és energiám van magamévá tenni, mint a rohanó hétköznapokban.” 

 „Én jó szívvel ajánlom a coachingot bárkinek, aki szeretne egy kis segítséggel dolgozni magán, közelebb kerülni önmagához, megtalálni a helyét a világban, kiválasztani azt a tevékenységet, pályát, széles értelemben vett karriert, amiben a legtöbbet hozhatja ki magából, vagyis megvalósíthatja önmagát. Ez persze csak akkor működik, ha tényleg dolgozunk rajta. Ha valaki nem akar „megizzadni”, akkor semmiképpen sem javasolnám. Olyan ez, mint leadni a felesleges kilóinkat: lehet sporttal és plasztikai sebész segítségével. A coaching a „sportos” verzió. Kitartás kell, és türelem, de amit elérünk, az a miénk, és ezért feltehetően tartós lesz. A nehéz perceinkben ott van a tréner, aki segít átlendülni. A végén pedig elégedettnek érezhetjük magunkat: fontos dolgokat tettünk a saját boldogságunkért.” Gödör Csenge már alumni 

"A coachingra tulajdonképpen kíváncsiságból jelentkeztem. Ismerősöktől már hallottam ennek a tréningnek a pozitív hatásairól, és én is ki szerettem volna próbálni. Életem egyik legjobb döntése volt. Andi személyisége a coachinggal ötvözve nem csak a bennem rejlő erősségeket hívta elő, de szembesített azokkal a hibáimmal, negatív tulajdonságaimmal is, amelyeken később vagy felülkerekedtem, vagy csak szimplán megbarátkoztam velük. És igen, az utóbbi is hatalmas mérföldkő az életben, mert ezáltal az ember számot vet azzal, hogy mit ne erőltessen a jövőjében, és merre haladjon a siker érdekében. A céltudatosság pedig már egy jó kezdet." Csizmadia Eszter BTK, KTK (2013. február 19.) (frissítve: 2017.03.) 

„Végzős egyetemistaként jártam coachingra, hatalmas döntés előtt álltam. Merre tovább? Jó vagyok egyáltalán valamire? Értékes vagyok én és a tudásom? A coaching segítségével sikerült mindenre választ kapnom, de még mielőtt mindenki azt hinné, nem ő volt, aki megmondta a tutit, vagy a szavakat adta a számba. Andi volt az, aki kihozta belőlem a számomra legjelentősebb dolgokat: hogy értékeljem magam, lássam az eddigi munkáimba fektetett rengeteg időt és energiát és lássam, hogy a tudásom és tapasztalatom értékes emberré tesz. Megtaláltam az álommunkát egy éven belül, a találkozóinkból pedig azóta is táplálkozom. Hálás vagyok. Már látom, hogy mikor mit szeretnék, és mire vagyok képes.” Kékesi "Mandarin" Alexandra PTE alumni 

 

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-28
  • 17:00 - 17:40


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Karrier

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Beszélgetés

172
program

280
szereplő

24
szervező