Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok - show
ÉLŐ - PTE ZENÉLŐ EGYETEM - Tóth Barbi beszélget Beck Zolival és Csurgai Zoltánnal

ÉLŐ - PTE ZENÉLŐ EGYETEM - Tóth Barbi beszélget Beck Zolival és Csurgai Zoltánnal

2021-01-29 | 16:00 - 16:50

Már visszanézhető!

12 januárjában indult útjára a Pécsi Tudományegyetemen az egyedülálló kulturális-oktatási kezdeményezés, a Zenélő Egyetem (ZEN). A hallgatói közösség, amely a ZEN köré szerveződött és szerveződik, évről évre kitartóan dolgozik a populáris zenei kultúra értő megismerésén, annak művelésén. A Zenélő Egyetem a Pécsi Tudományegyetem minden polgára számára nyitott.

A ZEN nem professzionális zenei képzési program és nem rocksuli.

Inkább olyan komplex program, amely a populáris zenei kultúra sokféle elemét emeli be az egyetemi-tudományos térbe: kurzusain különböző egyetemek és egyetemi karok oktatói, kutatói, valamint a populáris zenei kultúra elismert szakemberei dolgoznak együtt egyetemünk hallgatóival. Ezeken a kurzusokon szemeszterenként majd kétszáz hallgató vesz részt, egyetemünk jóformán minden karáról, ám ennél még szélesebb azoknak a köre, akiket a ZEN sokféle tevékenységformával elér, megszólítani képes.

A ZEN azért tudja hosszú távon szolgálni és segíteni a hallgatók alkotó akaratát, mert programja a kezdetektől széles zenei-szakmai konszenzuson alapul, hiszen ez az a tér, ahol a hallgatói produktumok valójában legitimálódnak. Ugyanakkor itt, az egyetemen, ebben a biztonságos alkotó közegben jönnek létre, a hallgatók itt kapnak megfelelő támogatást, segítséget és bátorítást – hogy aztán ezek a fiatalok tovább építsék karrierjüket: a színpadon, a backstage-ben, egy zenei stúdióban, szerkesztőségben, vagy kutatóhelyen.

Éppen ezért kapcsolódik a ZEN egyetemünk tehetséggondozási programjához, nagy figyelmet fordítva a magas minőségű hallgatói projektek széles közönséghez történő eljuttatására.

A Zenélő Egyetem hallgatói 2016-ban elnyerték a Pécsi Tudományegyetem EGYETEMI KULTÚRÁÉRT DÍJ-át.


Adatvédelem:

Tájékoztatom Önöket, hogy az előadásról későbbi időpontban való visszanézhetőség biztosítása céljából az Önök hozzájárulása alapján kép- és hangfelvétel készül, melynek adatkezelője a Pécsi Tudományegyetem. Amennyiben nem kívánnak hozzájárulni az adatkezeléshez, kérem, hogy kapcsolják ki az előadás során a kamerát. Amennyiben hozzá kívánnak szólni az előadáshoz, de nem szeretnének hozzájárulni a rögzítéshez, kérem, hogy hozzászólásaikat chaten szíveskedjenek elküldeni. A Pécsi Tudományegyetem adatvédelmi tisztviselője Dr. Szőke Gergely László, akit az adatvedelem@pte.hu címen érnek el, és ezen az e-mail címen jogosultak az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikat is gyakorolni. A kép – és hangfelvétel tekintetében végzett adatkezelés részletes szabályai ezen a címen érhetők el.

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2021-01-29
  • 16:00 - 16:50


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Kultúra

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Beszélgetés

172
program

280
szereplő

24
szervező